Založ si blog

žena-, muž; evolúcia. .. .

Mnoho krát mi bolo vyčítané, že moje eseje sú príliš dlhé a zložité. Dalo som si preto záväzok, že budem písať menej a jednoduchšie. Ako napríklad teraz…
Na prvom obrázku je hore ruka muža a dole je ruka ženy. Muži mávajú prst 2D kratší ako prst 4D. U žien býva tento rozdiel veľmi malý, dokonca žiadny.
Tento jav sa odborne nazýva „Digit ratio“. Veda, ktorá ho popisuje sa nazýva sexuálna dimorfia. Skúma aké sú medzi mužmi a ženami rozdiely.
Nedávno som písalo, že pohlavné orgány muža a ženy sú v podstate to isté, pretože sú homológne. Odlišujú sa len tým, že niečo narastie viac, iné narastie menej a primerane k tomu sa zorganizuje a prispôsobí aj funkčnosť. Napríklad analógom penisu je u žien klitoris, varlatá zodpovedajú veľkým piskom a pod.
Príroda je proste veľmi efektívna a nikdy nevyrába tkanivá naviac, ale len mení funkciu a tvar tkanív, ktoré sú spoločné.
Telá mužov a žien sa odlišujú aj inými spôsobmi. Muži majú viac svalov, masívnejšiu kostru, ženy majú širšiu panvovú kosť, viac tkaniva na prsiach a pod.
Zistilo sa aj to, že sexuálna dimorfia je často fluidná. To znamená, že ženské a mužské atribúty sa často miešajú. Napríklad niektorí muži majú strašne maličké penisy a niektoré ženy majú obrovské klitorisy a podobne.
A preto sa stáva aj to, že niektorých mužov vzrušujú muži a niektoré ženy vzrušujú ženy. A niektorí muži sa cítia byť ženami a niektoré ženy sa cítia byť mužmi.
Nie je to choroba ani porucha. To, že evolúcia dovolila, aby takéto miešanie nastalo znamená, že tieto ľudské bytosti nie sú zbytočné a že v majú v ekosystéme spoločnosti nejakú užitočnosť.
Tie užitočnosti dnes už veda našla a popísala, ale dnes o tom nebudem písať – budem písať o prstoch.
Je to zvláštne, ale aj pomery dĺžky prstov medzi ženami a mužmi sa odlišujú. Zistilo sa to pomocou obrovského množstva meraní a ich štatistického porovnávania.
Ak si odmeriate prsty podľa obrázka a vydelíte dĺžku prsta 2D dĺžkou prsta 4D dostanete nejaké číslo.
Ak je toto číslo väčšie ako 0,956, tak je pravdepodobné, že ste žena a naopak – ak je toto číslo menšie, ako je 0,956, tak je pravdepodobné, že ste muž.
Ale aj iné súvislosti štatistika zistila. Napríklad väčšie číslo u muža znamená, že je dosť pravdepodobné, že je gej. A naopak – menšie číslo u žien znamená, že je dosť pravdepodobné, že žena je lesbička.
A nielen to. Niektorí vedci naznačujú, že pomery čísiel korelujú aj so zdravím a správaním. Akým spôsobom – to si môžete prečítať v tabuľke na druhom obrázku. Aby vás to nepoplietlo – stĺpček vpravo zodpovedá vysokému číslu (ženskému) a stĺpček vľavo nízkemu číslu (mužskému).
Ak Vám vyjde niečo, s čím nesúhlasíte – netrápte sa tým. Je to len štatistika pravdepodobnosti, to znamená, že výnimky vždy existujú.
Prajem príjemnú zábavu.
(Mimochodom, tá spodná ruka na obrázku je moja vlastná. Väčšie číslo ako 0,956 naznačuje, že som buď gej, alebo sa cítim byť ženou. Nakoľko gej nie som, tak platí to druhé. V mojom prípade, to teda funguje správne)

 Václav Jan

03.07.2024

Sonnenmensch Autor: Václav Jan Co to bylo za lidi? Heidegger, Pound, Céline, George, Hamsun, Wagner, Spengler? Nejskvělejší německý filosof, největší americký básník, nejoriginálnější francouzský romanopisec, nejslavnější norský spisovatel? Skladatelé, vizionáři, renesanční osobnosti. A všechno fašisti nebo protofašisti! Co třeba tenhleten prokletý [...]

Nephren Qayin Knowledge

02.07.2024

Knowledge is the tool for growth, self development and self transformation. However knowledge alone will not work without application. It won’t matter whether an entity or your higher self shows you any gnosis, without application, the gnosis itself is useless. Both go hand in hand. Having knowledge alone is similar to a librarian: you know or have an idea about something but don’t [...]

male and female

02.07.2024

All advantages women face are a direct result of male actions and misogyny. Strangers trust women more because men pose the majority of kidnappers, are more prone to random and brutal acts of violence, and are more likely to rob and rape. Men are also more likely to inflict harm on others, so it’s no wonder people tend to trust women more. People trust women more around kids because the vast [...]

biden, trump

Niektorí guvernéri za Demokratov sa stretli s Bidenom. Veria, že zvláda úrad prezidenta

04.07.2024 06:18

Niekoľko amerických guvernérov za Demokratickú stranu, ktorí sa v stredu večer osobne stretli s prezidentom Joom Bidenom, vyjadrilo dôveru v jeho schopnosť zastávať najvyšší úrad v krajine a podporilo jeho kandidatúru do novembrových volieb.

Sunak, Starmer

Expert: Voľby? Labouristi vyhrajú, Farage narazil na Putina a Briti si myslia, že všetko je hrozné

04.07.2024 06:00

Dnešné voľby v Británii ukončia 14-ročné obdobie vlády konzervatívcov. Riadenie krajiny prevezmú labouristi. Vyplýva to zo všetkých prieskumov verejnej mienky.

Marek Zelman, psychiater

Prečo sa kopia útoky na zdravotníkov? Psychiater z detenčného ústavu Hronovce má recept, ako ich redukovať

04.07.2024 06:00

Správy o útokoch na zdravotníkov sa v médiách objavujú čoraz častejšie. Psychiater Marek Zelman upozorňuje, že problém by nemusel byť taký vypuklý, keby to nemocnice riešili dôkladnejšie.

vojna na Ukrajine

ONLINE: Budeme mať podporu USA či zostaneme osamotení? Zelenskyj sa pýta Trumpa ako chce ukončiť vojnu

04.07.2024 05:55, aktualizované: 06:41

Ukrajina je odkázaná na pomoc sveta, uviedol Zelenskyj. "Chceme vedieť, či v novembri budeme mať silnú podporu USA, alebo zostaneme osamotení"-

Štatistiky blogu

Počet článkov: 766
Celková čítanosť: 219252x
Priemerná čítanosť článkov: 286x

Autor blogu

Kategórie