Založ si blog

10 practical lessons from Friedrich Nietzsche’s „Beyond Good and Evil“:

10 practical lessons you can glean from Friedrich Nietzsche’s thought-provoking work, „Beyond Good and Evil“:
1. Question Societal Norms: Nietzsche challenges traditional morality and encourages questioning established values. This doesn’t mean rejecting all morals, but critically examining why you hold the beliefs you do.
2. Embrace Your Complexity: Nietzsche argues we are all a mix of contradictions. Accept your complexities and strive for authenticity instead of trying to fit into a mold.
3. Don’t Fear Discomfort: Growth often lies outside your comfort zone. Embrace challenges and see them as opportunities to discover your strengths and develop resilience.
4. Rethink the Role of Reason: While reason is important, Nietzsche argues it shouldn’t completely control our behavior. Consider the influence of emotions and intuition in your decision-making.
5. Responsibility for Your Happiness: Don’t blame external factors for your unhappiness. Take ownership of your life and cultivate an optimistic, proactive approach to navigate challenges.
6. The Will to Power: Nietzsche’s concept of „will to power“ doesn’t imply domination, but the internal drive to strive for excellence, self-improvement, and overcome limitations.
7. Beware of Utopian Dreams: Nietzsche warns against unrealistic ideals and the potential dangers of striving for a perfect society. Focus on creating a meaningful life within the complexities of the real world.
8. Suffering Can Be a Catalyst: Difficult experiences, while unpleasant, can be a catalyst for growth and positive change. Learn from your struggles and use them to build strength and resilience.
9. Create Your Own Values: Nietzsche encourages you to define your own values and set your own goals, instead of blindly following societal expectations. Pursue what ignites your passion and gives your life meaning.
10. Amor Fati (Love of Fate): This concept encourages accepting your life’s circumstances, both good and bad. It’s not about passive resignation, but about embracing your journey and finding meaning within it.

ako v hlave matere

20.05.2024

Som svoje zdravie strážil ako v hlave matere oko keď ma vyjebali za dvere labyrintu lebo ma psychóza zachvátila a ja som dostal strach z neznáma neznámo kde pod slnkom Hlava mi šla postupne otupieť voči vplyvom zvonka Bol som v koncentračnom tábore chytiť život za oba konce v opačnom smere s, ktorým sa už nikto nesere ako kedysi esesák zálesák z rajónu v, ktorom si [...]

zlomená nádej. .. .

20.05.2024

som bol v nemocnici lebo ma zrovnal so zemou za stenou sme podliezali latu, lebo mi vzal chatu a u tatuška sa nechal preferovať ako ferenc jožka z kredenca Hľadal vydedenca v mojej hlave už toho času hrnela rozbuška, lebo si ma spoločnosť držala od tela a pánovi z ruky žrala diskopríbeh o suicídiu napísaný v azbuke ako podmaz pre jeho vyčíňanie u veľkého čiňana na [...]

Schopnosť stanoviť si ciele je špecificky ľudská schopnosť

20.05.2024

X Ciele sa formujú na základe celkovej skúsenosti ľudstva a stúpajú k najvyšším formám ich prejavu v podobe sociálnych, etických a estetických ideálov. Schopnosť stanoviť si ciele je špecificky ľudská schopnosť, ktorá predstavuje základnú charakteristiku vedomia. Vedomie by sa stalo zbytočným luxusom, keby bolo zbavené stanovenia cieľov, teda schopnosti mentálne [...]

Europarlament / Europoslanci /

Voľby do europarlamentu by vyhrali progresívci pred Smerom a Hlasom, ukázal prieskum

20.05.2024 20:13

Pätnásť mandátov by si rozdelilo sedem strán.

Assange

Assange sa môže odvolať proti vydaniu do USA, rozhodol súd

20.05.2024 19:37

Ak by sudcovia rozhodli v prospech vydania, Assangeove právne možnosti v Británii by sa vyčerpali.

biely prášok, hasiči, antrax

V Revúcej evakuovali budovu pošty pre nájdenú obálku s bielym práškom. Mala byť adresovaná Dankovi

20.05.2024 19:11

Na miesto prišli hasiči, polícia aj experti z Kontrolného chemického laboratória.

vláda, ministri, bezpečnostná rada

Vláda musí naďalej plniť svoj program, zhodla sa koaličná rada

20.05.2024 18:29, aktualizované: 19:22

Vláda musí naďalej plniť svoje programové vyhlásenie v tempe, ktoré nastavil premiér Fico, oznámil Smer.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 613
Celková čítanosť: 205166x
Priemerná čítanosť článkov: 335x

Autor blogu

Kategórie